SLOW-K
brievenweger

maker: Park Sherman Div., Ketcham & McDougall, Inc., Roseland, N.J., U.S.A.
bruine lijn
brievenweger, maker Park Sherman Div
brievenweger
 

Deze helderblauwe brievenweger was een promotieartikel voor het medicijn Slow-K -nummer 1 voor de kaliumbalans- (potassium chloride) van Ciba. Het goedogende ontwerp van deze brievenweger is beschermd met een patent. Dit dateert van 27 mei 1986. Het patentnummer US4,591,013 staat op de onderkant van de weger meegegoten, het staat op naam van J. Hunter Giltzow. De weger werd gemaakt in Hong Kong, ook dit staat op de onderkant. Ook de firmanaam Park Sherman Inc. en Ketcham & McDougall, Inc, Roseland, N.J. U.S.A. De weger is identiek aan de versie getekend in de zes figuren van het patent. Er blijkt ook nog een Design patent op dit ontwerp te bestaan. US Des. 289,385 van 21 april 1987, het staat op naam van William Macowski.
Hoewel de weger gemaakt is van kunststof, is de uitvoering toch tamelijk solide. Heel bijzonder is de mogelijkheid om deze weger naar een tweede bereik te stellen met het afstelwiel onderaan de voorkant. De
 

achterzijde weger
achterkant van de weger
 
weger
fraai promotieartikel
 
reclame-artikel
reclame voor Ciba-produkt
 
weger
de zijkant
 

weger is van 1 Lbs naar 2 Lbs te stellen, dus van 16 naar 32 ounces. De gebruiksaanwijzing hiervoor staat op de sticker aan de wegerachterkant. Ook een deel van de posttarieven is hier te vinden. De gegeven posttarieven zijn van 17 februari 1985. Onderstaand nog wat beelden van deze brievenweger.

detail 1
apart rood aanwijsbeugeltje
 
detail 2
gebruiksaanwijzing
switch naar 2e bereik
 
detail 3
stelwiel ook voor bereikswitch
 
detail 6
tarieven van 17 februari 1985
 
detail 4
onderkant
 
detail 5
meegespoten teksten
 
bruine lijn
« verzameling deel 5 «   © copyright André Solversie: februari 20, 2017