BILATERAL
brievenweger

maker: Jakob Maul, Bad König-Zell, Duitsland
bruine lijn
brievenweger, maker J. Maul
Bilateral brievenweger
 

Deze Bilateral brievenweger is een nostalgische replica-versie van eerdere bilateralwegers die door Jakob Maul zijn gemaakt. Zie de 60g/250g bilateral, of de 100g/500g bilateral, of de 250g/1000g bilateral. Er bestaat ook een variant met cremekleurige maatschalen, zie de 100g/500g bilateralweger. Een paar onderdelen van de replica zijn wel erg modern uitgevoerd: de contragewichten met scherpe hoekige randen en de opgeplakte maatschalen die helaas ook niet meer concaaf zijn uitgevoerd.
De 60 gramsschaal heeft voor iedere gram een maatstreep, dat is nog steeds veels teveel. De 250 gramsschaal is per vijf gram verdeeld en is daarmee wel goed af te lezen. De weger staat nog steeds in het productassortiment van Maul. Ook elders op het internet is deze weger nog nieuw te koop.
 
 

achterzijde weger
achterkant van de weger
 

Op de weger staat het huidige logo van Jakob Maul. Het oude JM-logo werd tot januari 1983 gebruikt. Deze replica-versie is daarom nooit ouder dan 1983. Op de achterzijde staat "NIET VOOR HANDELSDOELEINDEN". In de zwarte voet is de Franse tekst NON VERIFIE PARL'ETAT aangebracht. Op de laatste E van VERIFIE hoort een streepje: VERIFIÉ en er is een spatie na PAR vergeten. Onderstaand nog wat beelden van deze brievenweger.

detail 1
rechthoekig gerond plateau
met verlaagd deel
detail 2
beeld onder plateau
 
detail 3
niet voor handelsdoeleinden
 
detail 4
non verifié par l´Etat
 
detail 5
teveel maatstrepen
 
detail 6
logo Jakob Maul vanaf 1983
 
bruine lijn
« verzameling deel 9 «© copyright André Solversie: juli 19, 2007