pakketwegers

ontwerp: Innovation Affairs, Nederland
bruine lijn
pakketweger, maker Innovation Affairs
pakketweger, ontwerp: Innovation Affairs
 

Deze set pakketwegers is ontworpen door Nico van Oers en Jelmer Jarig Huizinga van Innovation Affairs, Amsterdam, Nederland. Er zijn meerdere patenten op verkregen. In Nederland is al in 2003 een octrooi aangevraagd, dat werd in 2005 verleend. Een wereldpatent WO 2005/033638 werd op 14 april 2005 gepubliceerd. In Amerika werd een Design Patent D558,078 verleend op 25 december 2007. De constructie bestaat uit een kunststof weegplateau dat op schuingeplaatste metalen bladveren staat. De bladveerbenen zijn uitgerust met kunststofschoenen. De bladveren zijn hier afgedekt met papierdelen waarop reclame voor eBay en USPS is aangebracht. Want dit exemplaar is gemaakt voor gebruikers van de veilingsite eBay in samenwerking met USPS. Er zijn voor deze Amerikaanse
 

de drie pakketwegers
de drie pakketwegers
 

markt drie units gemaakt met de gewichtsklassen: 1, 2, en 3 Lbs (1 pound = 453,59 gram). Respectievelijk de rode, witte en blauwe uitvoering. Door stapeling zijn ze ook te combineren tot 5 en 6 Lbs. De conusdelen passen daarbij in elkaar. Wanneer het conusdeel van een weegplateau bij een weging de ondergrond raakt overschrijdt het gewogene de gewichtsgrens van de gebruikte weegunit of van de gebruikte combinatie van weegunits. De claim dat er brieven mee gewogen kunnen worden is alleen waar voor gewichtsgrenzen van 1 Lbs en hoger. Met een pakket of boek op de weegunit valt het trouwens niet mee om te constateren of de conus de ondergrond wel of niet raakt. Ergonomisch is het allemaal niet echt geweldig. Het wegen is weliswaar teruggebracht tot het wel of niet overschrijden van een postaal grensgewicht maar het zien of de ondergrond wel of niet geraakt wordt is niet altijd eenvoudig.
Eerder ontwierpen de heren van Innovation Affairs de kantelweger EasyWeigh. Deze brievenweger werd door o.a. posterijen in vele landen uitgebracht. De hier getoonde pakketweger oogt door de felle basiskleuren leuk. De pakketweger staat ook op de website van Innovation Affairs. Onderstaand nog wat meer foto's van deze pakketweegunits.

in de eBay verpakking
in deze eBay verpakking
zitten de drie pakketwegers
de twee maximale posities van het wegertrio
animatie: de uiterste posities
van het trio pakketwegers
in de verpakking
op de eBay verpakking staat
ook USPS als verzendbedrijf
detail 1
stap 1 van de gebruiksaanwijzing
op de verpakking
detail 2
stap 2 van de gebruiksaanwijzing
op de verpakking
detail 3
stap 3 van de gebruiksaanwijzing
op de verpakking
detail 4
stap 4 van de gebruiksaanwijzing
op de verpakking
detail 5
de 1 Lbs weger
 
detail 6
de 1 Lbs weger
maximaal belast
detail 7
1 Lbs
 
detail 8
1 + 2 = 3 Lbs
 
detail 9
1 + 2 + 3 = 6 Lbs
wit + blauw = 2 + 3 = 5 Lbs
detail 7
in rood de 1 Lb. uitvoering
 
detail 8
in wit de 2 Lb. uitvoering
 
detail 9
in blauw de 3 Lb. uitvoering
 
detail 7
USPS® Stack and Weigh Scale ©2003/2004
All rights reserved by Innovation Affairs
Patent Pending - Reg. Design RCD82490
detail 8
Not legal for trade - Not for children
Use for weighing letters and packages only.
 
detail 9
de conus op de onderzijde
van het plateau
 
bruine lijn
« verzameling deel 13 «© copyright André Solversie: november 18, 2010