brievenweger H.B. Wright 1840, UK
Bladtitel : VERZAMELAARSVERENIGINGEN
Franse pendelweger

1. NEDERLAND
Logo Gewichten & Maten Verzamelaars VerenigingDe Gewichten en Maten Verzamelaars Vereniging is opgericht in 1973. De vereniging heeft ongeveer 190 leden. De verzamelingen betreffen oude gewichten, maten en weeginstrumenten. Een beperkt aantal leden verzamelt brievenwegers. De vereniging organiseert jaarlijks een viertal bijeenkomsten waarop leden terecht kunnen voor aankoop, verkoop, ruil en informatie. Bovendien beschikt de vereniging over een groeiende gespecialiseerde bibliotheek. Leden kunnen gratis de literatuur op hun verzamelgebied uit binnen- en buitenland lenen. De GMVV organiseert regelmatig een lezing of minitentoonstelling. Bovendien worden op twee bijeenkomsten veilingen georganiseerd. Leden kunnen objecten voor verkoop inbrengen en door kopen hun verzamelingen uitbreiden. De veilinglijsten, met korte beschrijvingen, worden tijdig aan de leden verstuurd. Logo kwartaaltijdschrift Meten & WegenLeden ontvangen vier maal per jaar het fraaie losbladige verenigingsblad: Meten & Wegen. Hierin staan voor de verzamelaars van gewichten, maten en weegtoestellen lezenswaardige artikelen over binnenlandse en buitenlandse gewichten, inhoudsmaten, lengtematen, muntgewichten en muntdozen, weegschalen en ook specifiek brievenwegers. Het heeft een vragenrubriek en een advertentierubriek. Ook het nieuws uit de zustertijdschriften wordt vast in een rubriek gegeven. Daarnaast worden voor leden interessante veilingen, beurzen, internetadressen en tentoonstellingen aangekondigd. Het lidmaatschap kost slechts 35 Euro per jaar. Dit is inclusief het abonnement op het kwartaalblad Meten & Wegen. Voor leden buiten Nederland bedraagt het jaartarief 50 Euro. Voor meer informatie:

Schriftelijk:
Secretariaat GMVV
R.J. Holtman
Boomgaardweg 51
3984 KH Odijk
Nederland
Telefonisch:
.
[+31] (0)30-6570246
.
.
.
E-mail: Redactie Meten & Wegen
.
Internet startpagina: GMVV
.
.
.


2. DUITSLAND
Logo van Duitse verzamelaarsvereniging Mass und GewichtDe Duitse verzamelaars zijn verenigd in: Mass und Gewicht, Verein für Metrologie. Deze vereniging is opgericht in 1987. De vereniging heeft ongeveer 290 leden uit 15 landen. Ook de Duitsers hebben een fraai losbladig kwartaalblad onder de naam Mass und Gewicht Zeitschrift für Metrologie. De opzet van het tijdschrift is vergelijkbaar met het Nederlandse Meten & Wegen. Het tijdschrift is aanwezig in de bibliotheek van GMVV. De Duitse vereniging heeft ook een uitgebreide bibliotheek. Een lijst van het bibliotheekbestand is bij de GMVV beschikbaar. Binnen Europa kost een jaarlidmaatschap 35 Euro. Buiten Europa kost het 45 Euro, vanwege de hogere verzendkosten. Dit is inclusief het abonnement op het kwartaalblad Mass und Gewicht.
Voor meer informatie:

Schriftelijk:
Secretariaat M&G :
Herr Rolf Laufkoetter
Koblenzer Str. 20
56130 Bad Ems
Deutschland
Telefonisch:
.
[+49] (0)2603-979215
.
 .
.
E-mail: Herr Rolf Laufkoetter (Sekretär)
.
E-mail: redactie Mass und Gewicht
.
Internet startpagina: Mass und Gewicht
.

3. VERENIGDE STATEN en EUROPA
Logo International Society of Antique Scale CollectorsDe Amerikaanse gewichten- en matenverzamelaars zijn verenigd in de International Society of Antique Scale Collectors. De oorspronkelijk Amerikaanse vereniging is opgericht in 1976. In 1993 werd de vereniging uitgebreid met ISASC Europe. Deze Europese tak werd in maart 2020 opgeheven. De vereniging brengt het kwartaalblad EQUILIBRIUM uit. Het is meer op wegers gefocust. Het is aanwezig in de bibliotheek van GMVV. Het lidmaatschap, inclusief het abonnement op het kwartaalblad is voor U.S.A. inwoners $78.00 (Amerikaanse Dollars) per jaar via PayPal, of via Check $75.00 per jaar. Buiten Amerika is het ISASC-lidmaatschap $108.00 (US Dollars) per jaar via PayPal, of via Check $105.00 per jaar. (Dat is $30.00 extra vanwege de hogere verzendkosten). Betaling ineens voor twee of drie jaar geeft wat korting.
Voor meer informatie:

Schriftelijk:
ISASC / USA
Allan Rodin
620 Ballantrae Dr. Apt. A
Northbrook, IL 60062
USA
.
Telefonisch:
.
[+1] 224-213-7335
.
.
.
.
E-mail Membership: Allan Rodin
.
de USA website: ISASC
.
de Europese website: ISASC (E)
.
.


« startblad «                  © copyright André Solversie: maart 8, 2022